MENÚ

El Corral del Burro

                             ALTRES PRODUCCIONS a banda d'OWIX
"Les produccions fetes a Musicants, Sifoner, Rebeca Mut les explique en l'apartat "Altres produccions".


InSemiNació

La primera gravació feta al corral (no Owix) és a InSeminació. Molta prova/error de tècniques d'estudi. Els xicons no havien gravat mai en estudi i jo tampoc a altre grup q no fóra Owix. Cançons amb grans idees musicals. La qualitat tècnica era molt millorable. Kevin (teclats) va remesclar el disc al seu estudi. Una gent molt bonica, bons records. El pare de Kevin (Tano) havia tocat a Código Gris 20 anys abans. La majoria d'Inseminació van formar Komfusió junt a Miquel Morales. Crec q tots els components d'Inseminació han tocat /ajudat en la producció del "Owix  15 anys".
 

Spatikaufens

Més avant vaig gravar al Corral un single de "Spatikaufens" un grup afincat a Berlín però amb components de molts llocs del món. Gent molt bonica. La nostra Neus tocava amb ells i aprofitant q van estar per ací, van gravar  "Lorenzo". Una cançó molt divertida i q m'encanta. Ací el videoclip de Lorenzo;

Column group

 Lorenzo. (The Spatikaufens). Al Corral del Burro

 

 

 

             "La Ruta dels Classics" 

Soca  en arrel
Altre projecte q es grava al Corral del q estic molt orgullós és  “Sendes Velles” de Soca en Arrel (música tradicional). Un disc que li tinc especial estima pel què conté (musica d’arrel)  i per les persones que el crearen.

 

“Sendes Velles” és arqueologia musical autòctona. Al futur serà un disc de referència de la tradició callosina i de pobles veïns. Soca en Arrel són bons amics, gent q m’estime. Han conformat un grup necessari per recuperar antigues coples de les danses o melodies q hagueren caigut en l’oblit.

Vaig gaudir molt de la gravació del disc amb el mestre Fco Pérez Lapera (mestre de mestres), Cristina i Esther Tolosa, Cristina Berenguer i “la veu” Gerard Tomàs. Gent bonica fent coses boniques. També van participar al disc Paco Bessó i Toni Ferri amb col.laboració especial de Ximo Berenguer (pare de Cris B.), Candi Blasco (mare d’Esther i Cris Tolosa), Dora Cano i Ximo Guardiola (els meus pares).

“Sendes Velles” de Soca en Arrel és un disc q conté més q música, té ànima i màgia.

 

Column group

                                         

DOCUMENTALS

Al Corral he possat musica a diversos documentals.
Euge va portar a l'estudi a  Alex Velázquez, Paco PinedaCristina Marí per gravar la música d'un documental per a l'Ajuntament de Teulada. Temps després eixos músics acompanyarien a Lluís el Sifoner i després crearien de la ma de Manolo Miralles, Musicants.

VICENT BERENGUER I SOLBES

Entrevista/documental feta a Vicent Berenguer i Solbes (alcalde de Callosa entre 1983 i 1997). Mostra de la valentia d'aquells alcaldes q sense mitjans però amb molta voluntat i determinació, dotaren als pobles d'infraestructures q encara disfrutem.
Entre les anècdotes, apareixen d'Estellés, de Rodolfo Llopis, de Josep Renau i Pablo Picasso (quan encomanaren el Guernica). Tb de Pere Maria Orts, Salvador Allende, El Sifoner, Al Tall, Elena Obrastzsova, Manuel Cerdà entre altres...
 


                   MÚSICA per DOCUMENTALS d' EDUAR TORRES
Per a Eduard Torres, he posat musica a varis documentals. Ens vam coneixer perquè necessitava música de Joglars per al seu documental: "Rere les passes del Rei Jaume I" i va posar la cançó "Hª de Joglars" d'Owix. Més avant li posaria música als seus documentals: "Parlem del 3 d'abril" i "Els xiquets no volen la guerra". La relació amb Eduard  és ja d'amistat. Va fer el seguiment del simfOwix, la gravació del "Owix 15 anys", el documental  o el Owix per l'Orgue. A "La ruta dels clàssics" ens va portar a tocar al Palau Ducal de Gandia. Darrerament ha fet una entrevista per al programa "Els llocs de la memòria" a la mare d'EugeMaribel Llorca, q està al capdavant de la Memòria Històrica de Callosa (on col.laborem Owix cada any).

Column group

 

LLUÍS EL SIFONER
"Un documental de tres pams i mig" el podeu vore a la secció d'El Sifoner

Amb el realitzador JAUME SORIANO SIVERA, que ens havia fet el video-clip "Mort al Mediterrani", també hem col.laborat al seu documental "MIGRANTS en temps de coronavirus", un necessari relat del fracàs humanitari al mediterrani

  

------------------------------------------------------------

ESTUDI

El Corral del Burro, va ser creat per necessitat. Necessitat vital però també econòmica.

El 1er disc d’Owix va costar 1 milió de "pessetes". Vaig haver d' aprendre de cada estudi i investigar. He comprat (d 2n ma) al llarg de molts anys. Un Micròfon Neumann vam anar Antonella i jo a Manacor (Calma Estudis) a per ell. La Taula del Corral (Una Soundcraft 600) ha fet un periple London/València/Callosa. Estava en la BBC de Londres. La van portar a Valencia per fer doblatge (pelis per Canal 9). Qui me la vengué, jurà que allí havien gravat Bowie,The Police... com ho veus ? Graham Foster (viu a Gandia)  treballava com músic d’estudi a Londres i m’ho va confirmar.

Amplificadors d’EEUU (Mesa Boogie, Gibson) via Ebay, Fender Stratocaster (la Pumuky d’Ovidio López), una Gretsch amb més anys q jo, la Prs (com la de C. Santana) q és la meua guit. principal. Un baix Hofner com el de Paul MacCartney... però tb cosetes del terreny d categoria com un capsal (no de llit, sinó d guitarra) Beteramp (Bi-amp) fabricat per Paco Pascual q viu a Benidorm...

 

Column group

Serà precísssss...

Montant el dvd “Owix 15 anys”

 

El disc La Senda del Cel es grava a Benidorm (Studios Hollywood), produït per Ovidio López amb Arturo Bernabeu de tècnic d sò.
Vam gravar amb un un Studer A80 24 pistes. Un dels millors gravadors de la història q després va passar a Tigruss Studios (Gandia/Els Poblets) i posteriorment a Pacolo Studios a Cadis.

Voltes de la vida amb Pep de Tigruss  (ara a Els Poblets) he intercanviat material d’estudi. Li vaig canviar un previ Rca-65 a vàlvules per una gravadora Tascam ATR-60 (16 pistes) en la que hem gravat els Cd’s Salut!Bruixes!


El 3er Cd, Bullirà el Mar té més qualitat tècnica q el 2n Al País Valencià. Gravem al Corral del Burro  ja en una bona bateria, millor microfonia, bon so del violí, les guitarres en bons amplis i damunt anem a mesclar a un dels millors estudis d’Europa, a Music-Lan (Girona).

El Corral del Burro Produccions es converteix en laboratori audiovisual. Col·labore amb els realitzadors Samuel Sebastian i Eduard Torres amb B.S.O per a documentals. També faig  la B.S.O de “Volveremos” film inèdit dirigit per María Cristina Martínez (Perú 2016) amb participació de grans actors.
El dvd “Owix 15 anys” s’emet a Tv3 (Nydia), Canal 9 i en tv’s locals.

 

Entenc el corral com un lloc d’aprenentatge. A dia d’avui ma mare encara s’estranya: “Però què fas allí...?” i mira q l’he portat a gravar.

Al Corral del Brurro sempre han gravat amics o projectes meus. No és un estudi comercial.
 

Column group

Gravant cordes al Corral

Amb Mabel, gravant Al P.V.

Antonella; l’Ama del corral i dels €

Column group

A Music –Lan ( Girona ). Darrere la Neve de Quimi Portet

Al Corral del Burro en la gravació de “Bullirà el mar”.